Gör-det-själv: Skoskrapa/snöborste

skoskarapa snöborste

Förenklingar, genvägar och fusk
1. För den som har bråttom eller inte är överdrivet road av att snickra finns en genväg: Skaffa en halvpall eller kvartspall, skruva ett kvasthuvud direkt i pallen och fäst sidoborstar som beskrivs nedan under Gör så här. Fäst en skrapa av plåt eller liknande vid sidan, sen har du din egentillverkade snöborste/skoskrapa! Alternativ till lastpall kan vara någon form av skivmaterial anpassat till väta, ca 35×60 cm.

2. Strunta i skrapa och gör bottenplattan mindre. Nackdelen är att plattan med borstar kommer att fara omkring när du använder den. Det kan du åtgärda genom att placera något tungt på plattan.

snöborste av en lastpall

3. Vill du göra det ännu enklare och snabbare? Skippa fästanordningen för sidoborstarna och ställ dem istället på högkant med kortsidan nedåt. Förborra och skruva fast dem underifrån direkt i pall/platta, stabilisera med en träkloss eller ett vinkeljärn på borstarnas utsida.

Snö/fotskrapa

* Vår modell har en urklippt halvcirkel för att passa stövelklacken och plåten är vinklad nedåt för lättare åtkomst med stövelskaftet –men det är överkurs. Kanske hittar du istället på din egen variant, kanske ersätter du metallplattan med något annat. Här en länk till en liknande kommersiell produkt, som också kan inspirera: Möjligen går det lika bra att utgå från två kvasthuvuden som tre?

spång
Traditionell sågbock av en stock

Lämna en kommentar